Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
kontakt   kontakt
dokument   dokument
forum   forum
DAGSMARK
DAGSMARK UF FAKTA OM DAGSMARK BY AKTUELLT GÄSTBOK
Kristinestad   På svenska  Suomeksi   In English    Skriv ut sidan
DAGSMARK UF
MAJBO & uthyrning
Historia
Pidro
Styrelsen
Kontaktuppgifter
Verksamhetsberättelser
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
DUF:s Fond
Klubbrummet
Projekt
Trampkampen
Majbolänken för damer
Papron-skidning
Majbo FF
Detta har hänt
Händelsekalender
Verksamhetsplan
NYHETER
På gång

Verksamhetsberättelse2008 

Dagsmark ungdomsförening r.f. avger verksamhetsberättelse för sitt 112:e verksamhetsår.

 

Styrelsen för föreningen har haft följande sammansättning:

Styrelseordförande:            Ann-Chistine Ingves

Viceordförande:                  Tor-Erik Rosenback

Sekreterare:                       Tina Nyholm

Kassör:                              Kurt Backlund

Övriga medlemmar:            Mikael Hoxell

                                         Kaj Bodman

                                         Sandra Lundell

                                         Mikael Nelson

                                         Tom Heinonen

                                         Roger Lundell

Ersättare:                           Lasse Backlund

                                         Andreas Frantz

Ungdomsrepresentanter:     Jenny Ekman

                                         Rami Lintula

 

Styrelsen har sammankommit till 10 protokollförda möten.

 

Som revisorer har Viljo Mannila och Micael Gröndahl fungerat och deras ersättare har varit Harry Kangas och Fredrik Hannus.

 

Till sysslomän för Dagsmark ungdomsförenings fond fungerar Lasse Backlund, Åsa Ekman och Tom Heinonen under åren 2007-2009.

 

Vaktmästarsysslorna har delats mellan Kurt Backlund, Tor-Erik Rosenback och John Backlund.

 

Under år 2008 har medlemsavgiften betalats av 176 medlemmar, 4 personer är ständiga medlemmar och 5 hedersmedlemmar.

 

Eija och Peter Klåvus dotter Alexandra erhöll på årsmötet 2008 ett stipendie ur Kurt Backlunds fond för nyfödda. Det blev ingen utdelning ur Einar Båsks minnesfond i år.

 

Verksamhetsåret 2008 började med en konsert som gick under namnet ”De vackraste julsångerna”. En mycket lyckad tillställning där lokala förmågor sjöng och spelade med stor inlevelse. Bl.a. Nanna Rosengård trollband oss med sin underbara röst.

 

I början på mars hade Wasa Teater en turnéföreställning i samarbete med Åbo Svenska Teater och Teater Kuling. Pjäsen som visades hette ”Ensam rävhane söker hona”.

Dagsmark UF:s energiska pidrospelare hänger med fortfarande och träffas på torsdagskvällarna för att spela.

 

Kockkurs i mitten på februari drog många deltagare. Patrik Lundell visade deltagarna hur man kokar god mat.

 

Sportlovsprogram hölls också i föreningshuset i form av ”Filmklubb” med Andreas Nygård, samt innebandy för både lokala ungdomar och ”utbyss”.

 

Det traditionella cykeljippot under namnet  ”trampkampen” gemensamt med Korsbäck UF fortsatte. Även denna gång var destinationen ”Flaggberget” där man kunde njuta av korvgrillning och dricka. Tyvärr var det Korsbäck UF som än en gång utgick som segrare i denna jämna kamp och for därmed iväg med vandringspokalen.

 

I år hade vi äran att få fira föreningshuset Majbos 10 års jubileum. Detta jubileum firades den 11 juli med ett underhållande program som gjorts av lokala förmågor samt dans in i sommarnatten till  tonerna av orkestern ”Dunderz”.

 

Damernas Majbolänk blev även denna gång ett framgångsrikt evenemang med 74 glada och nöjda deltagare. Det var en dag med solsken och gott humör. Man sprang, cyklade och promenerade utefter vägarna och när man kom i mål fick man njuta av sallad, smörgås och kaffe.

 

Sandra Lundell, Sofi Lundell och Jenny Ekman startade en ”barndansgrupp” under hösten för byns barn i åldern 5-9 år. Denna tillställning hålls på söndagar mellan kl.15-16 och är väldigt omtyckt. Denna barndansgrupp kallar sig ”Chené”.

 

Kommunalval hölls i oktober månad och Majbo Café hölls öppet på valdagen 26.10 mellan kl. 10-14.

 

Den alltid lika välbesökta traditionella basaren på självständighetsdagen arrangerades även i år. Detta år hade föreningen ett kombinerat bord för kaffe- och produktförsäljning och lotteri.

Dagsmark Martorna stod för matserveringen.

I år hade vi äran att få lyssna och titta på lokala förmågor under basaren. Dansgruppen Chené samt dansare från Teuvan Tempo uppträdde med danser och popgruppen ”The Nameless” sjöng.

 

Knatteverksamheten har under året varit minst lika livlig som tidigare år. Majbo FF som är ämnat för de yngre pojkarna har samlats konstant 1 gång i veckan för att under ledning träna.

Vintersäsongen spelades det innebandy så det står härliga till varje fredagskväll och under sommaren spelades fotboll en kväll i veckan på byns sportplan. Som tränare har Tom Heinonen, Mats Ekman och Kaj Bodman fungerat.  Pojkarna har också under året spelat vänskapsmatcher mot Sporting Kristinas 11-års pojkar. Detta år deltog Majbo FF också för första gången i en riktig turnering, nämligen JunnuCup i Helsingfors, som är en 1 dags turnering för smålag, 3 mot 3.  Under dagen hann man med att spela totalt 6 matcher mot lag från olika hörn av Finland, dagsmarkpojkarna mötte också bland annat Helsingforslaget HJK som man spelade oavgjort 0-0 mot. Spelarna som representerade Dagsmark i huvudstaden var Kim och Kristian Bodman,  Jona Leppänen och Victor Heinonen. 

 

De litet äldre pojkarna (högstadie)  har också under årets lopp samlats för att spela innebandy 1 gång i veckan.

 

Föreningen har skött om underhållet av sportplanen och skidspåret i byn. Vilket är väldigt viktig uppgift eftersom vi har en livlig knatteverksamhet i Dagsmark.

 

Dagsmark Uf upplät också i år sina lokaliteter till Dagsmark skola för deras julfest, vilket möjliggjorde att alla bybor kunde njuta av julfestprogrammet. Det är en omtyckt tillställning för både gammal och ung. Barnen har ett väl inövat program som sen följs av kaffe och ringdansar till ljuvlig julmusik. Tomten kommer också på besök med godispåsar åt barnen.

 

Vi erhöll i år ett verksamhetsbidrag på 1800 € , driftsbidrag på 460 € samt ett projektbidrag på

400 € från staden Kristinestad. Svenska litteratursällskapet har skänk oss ett bidrag på 2500 euro. Vi har också erhålligt ett bidrag från Kristinestads Sparbank på 400 € och 250 € från Lokalförsäkring. Ett stort tack!! 

 

Den ekonomiska nedgången har också märkts av i uthyrningen av Majbo. Detta år har Majbo inte varit så livligt uthyrt som tidigare år. För att förbättra husets standard och dragningskraft har en Internetanslutning via Dynamo tagits. Detta torde vara av stor betydelse vid uthyrning av huset för föreläsningsändamål och dyl.

 

 

Dagsmark 17.2.2009

Tina Nyholm, sekreterare

 

 

 

 

Ansvarig utgivare: Dagsmark Ungdomsförening r.f.     Senast modifierad: 23.2.2010