Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
kontakt   kontakt
dokument   dokument
forum   forum
DAGSMARK
DAGSMARK UF FAKTA OM DAGSMARK BY AKTUELLT GÄSTBOK
Kristinestad   På svenska  Suomeksi   In English    Skriv ut sidan
DAGSMARK UF
MAJBO & uthyrning
Historia
Pidro
Styrelsen
Kontaktuppgifter
Verksamhetsberättelser
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
DUF:s Fond
Klubbrummet
Projekt
Trampkampen
Majbolänken för damer
Papron-skidning
Majbo FF
Detta har hänt
Händelsekalender
Verksamhetsplan
NYHETER
På gång

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007

 

Dagsmark ungdomsförening r.f. avger verksamhetsberättelse för sitt 111:e verksamhetsår.

 

Styrelsen för föreningen har haft följande sammansättning:

Styrelseordförande:        Ann-Chistine Ingves

Viceordförande:              Tor-Erik Rosenback

Sekreterare:                   Tina Nyholm

Kassör:                           Kurt Backlund

Övriga medlemmar:         Annel Backlund

                                      Kaj Bodman

                                      Susan Englund

                                      Atle Guss

                                      Tom Heinonen

                                      Roger Lundell

Ersättare:                        Jan-Erik Knutsson

                                      Mikael Nelson

Ungdomsrepresentanter:   Jenny Ekman

                                       Sandra Lundell

 

Styrelsen har sammankommit till 8 protokollförda möten.

 

Som revisorer har Viljo Mannila och Micael Gröndahl fungerat och deras ersättare har varit Harry Kangas och Fredrik Hannus.

 

Till sysslomän för Dagsmark ungdomsförenings fond fungerar Lasse Backlund, Åsa Ekman och Tom Heinonen under åren 2007-2009.

 

Vaktmästarsysslorna har delats mellan Kurt Backlund, Tor-Erik Rosenback och John Backlund.

 

Jan-Erik Knutsson har representerat föreningen i åttonde ringen

 

Under år 2007 har medlemsavgiften betalats av 184 medlemmar, 4 personer är ständiga medlemmar och 5 hedersmedlemmar.

 

Mira Lintula erhöll på årsmötet 2007 ett stipendie ur Einar Båsks minnesfond för sitt initiativtagande av kockkurs under höstterminen för elever åk 4 och uppåt. Det blev ingen utdelning ur Kurt Backlunds fond i år pga att inga nyfödda har anlänt till byn under år 2006.

 

Verksamhetsåret 2007 började med kurs i samba under 3 söndagskvällar. 22 st aktiva dansare hängde med och skakade höfterna till sambatakter.

 

Riksdagsvalet var i mars månad. Byns invånare kom och röstade på sin kandidat och njöt samtidigt av en kopp kaffe i cafét.

 

Papron Cup för skoleleverna uteblev tyvärr i år pga. brist på snö. Månskensskidningen som också är en populär tillställning uteblev också av samma orsak. Vi tar nya tag nästa år och hoppas på mera snö!!!

 

Dagsmark UF:s energiska pidrospelare hänger med fortfarande och träffas på torsdagskvällarna för att spela.

 

Valborgsmässoaftonen firades i år med underhållning av Thomas Grandén (trubadur).

Det bjöds kaffe med bakelse samt korvgrillning senare under kvällen. En trevlig tillställning, men få inbetalade.

 

Det traditionella cykeljippot under namnet  ”trampkampen” gemensamt med Korsbäck UF fortsatte. Även denna gång var destinationen ”Flaggberget”. En nyhet för år 2007 var att man kunde cykla till grannbyns föreningshus och skriva sitt namn på en lista som fanns utlagd, men då kunde man inte njuta av serveringen eller det goda umgänget.

Tyvärr var det Korsbäck UF som utgick som segrare i denna jämna kamp och for därmed iväg med vandringspokalen.

 

Föreningen har skött om eftermiddagsvård, för skolbarnen åk 3-6 under vårterminen 2007, tack vare Brita Maria Renlunds minnesfond. Verksamheten har hållits alla dagar utom måndagar. Gunilla Vikfors har fungerat som ledare. Det blev dessvärre ingen fortsättning på denna uppskattade verksamhet på höstterminen eftersom finansieringen inte kunde hållas.

 

Mira Lintula hade sin kockskola för intresserade skolelever från åk 4 ? också under vårterminen 2007. Det har kokats allt från spagetti och köttfärssås till alla olika mellanmål.

 

Damernas Majbolänk blev även denna gång ett framgångsrikt evenemang med 110 glada och nöjda deltagare. Det var en dag med solsken och gott humör. Man sprang, cyklade och promenerade utefter vägarna och när man kom i mål fick man njuta av sallad, smörgås och kaffe.

 

Radio Vega var på besök till Majbo med sitt program ”Byarundan” i augusti. De kom och intervjuade byborna om hur det var att vara leva i Dagsmark. Tina Nyholm deltog från Dagsmark Uf.

 

I höstmörkret kom Lasse Eriksson & co hit till Majbo och drog en allsångskväll i regi av Medborgarinstitutet. Byns invånare mötte upp och det blev en härlig kväll med varm musik och hembakta bullar.

 

Den alltid lika välbesökta traditionella basaren på självständighetsdagen arrangerades även i år. Dagsmark Martorna stod för mat- och kaffeserveringen i cafeterian.

I år hade vi också äran att få lyssna och titta på lokala förmågor under basaren. ”Las Estrellas” dansade, ”The Popcorns” och ”The Chips” spelade o. sjöng musik som vi känner igen och Sofi Lundell & Clara Kankaanpää uppträdde med sitt nummer från småstjärnorna.

 

Knatteverksamheten har under året varit minst lika livlig som tidigare år. Majbo FF som är ämnat för de yngre pojkarna har samlats konstant 1 gång i veckan för att under ledning, träna fotboll på sommaren och innebandy på vinter. Pojkarna har också under året spelat 2 st vänskapsmatcher mot Sporting Kristinas 10-års pojkar, Majbo FF vann båda matcherna, vilket  bevisar att pojkarna också lärt sig en hel del fotboll under de 5 år som verksamheten pågått.   Nya spelskjortor fick man också under året, som sponsorerades av Kristinestads Sparbank.

Vintersäsongen spelades det innebandy så det står härliga till varje torsdags- och fredagskväll och under sommaren spelades fotboll en kväll i veckan på byns sportplan.

Som tränare har Tom Heinonen, Mats Ekman och Kaj Bodman fungerat.

I år avslutades fotbollssäsongen med en bussresa för juniorerna till Hallis i Närpes för att se u20 ishockeylandskamp mellan Sverige – Tjeckien.

 

De litet äldre pojkarna (högstadie)  har också under årets lopp samlats för att spela både innebandy och fotboll 1 gång i veckan.

 

Föreningen har också skött om underhållet av sportplanen och skidspåret i byn. Vilket är väldigt viktig uppgift eftersom vi har en livlig knatteverksamhet i Dagsmark.

 

Dagsmark skolas julfest hölls på Majbo, vilket möjliggjorde att alla bybor kunde njuta av julfestprogrammet. Det är en omtyckt tillställning för både gammal och ung. Barnen har ett väl inövat program som sen följs av kaffe och ringdansar till ljuvlig julmusik. Tomten kommer också på besök med godispåsar åt barnen.

 

Dagsmark Uf har också börjat med mailutskick till före detta Dagsmarkbor. Omtyckt gest av dem som flyttat från byn. Nu kan de följa upp aktuella händelser i hembyn.

 

Ungdomsföreningen har också fått äran att ta emot ett piano av Lasse och Eva Backlund.

En välbehövd inventariet till föreningen. Vi lovar att det kommer att ljuda många fina toner ur det under olika slags tillställningar.

Vi erhöll också ett verksamhetsbidrag på 2000 € och ett driftsbidrag på 450 € från staden Kristinestad, samt en donation från Kristinestads Sparbank på 400 € för vår stora idrottsverksamhet. Ett stort tack!!

 

Liksom tidigare år har föreningshuset Majbo varit välskött. Snyggt städat. Detta tack vare en väl fungerade städpatrull. Denna del av verksamheten är väldigt viktig med anledning av den höga uthyrningsfrekvens som Majbo tack och lov är utsatt för. Uthyrningen av föreningshuset är som bekant ytterst livlig vilket i sin tur utgör basen av föreningens budget.

I år införskaffades en ny diskmaskin till köket och en golvblänkarmaskin för att underlätta diskningen och städningen.

 

Fiberkabeln kom till byn nu  år 2007. Denna kopplades också till föreningshuset Majbo.

Centralen i Dagsmark blir placerad i Majbo´s ekonomibyggnad.

 

 

Dagsmark 31.1.2008

Tina Nyholm, sekreterare

Ansvarig utgivare: Dagsmark Ungdomsförening r.f.     Senast modifierad: 3.3.2008